Stmívání.eu ~ Twilight Fan Home - Herci » Kristen Stewart I

Kristen Stewart IPo delší odmlce přicházím zase s nějakým tím článkem. Tentokrát o filmové představitelce Isabelly Swanové.

Co všechno jsem o Kristen vyšťourala...

Kristen

Biografie
Výjimečně talentovaná mladá herečka Kristen Stewart se proslavila po boku Jodie Foster ve filmu Úkryt (Panic Room, 2002). I když se žádný z jejích pozdějších filmů nestal kasovním trhákem, Kristen hodně zapůsobila na publikum i kritiky. A to nejen díky svému hereckému pojetí, ale také díky výběru filmů - převážně zaměřené na publikum blížícímu se jejímu věku.

Narodila se 9.dubna 1990 v Los Angeles (Kalifornie). Její rodina se na chvíli přestěhovala do Colorada, aby se následně opět vrátila do LA, kde její otec působil jako manažer, producent a mimo jiné také režisér několika televizních pořadů stanice Fox. Její výkon ve školní vánoční hře zaujal agenta, který později kontaktoval její rodiče s hereckou nabídkou.

Oba rodiče byli zprvu proti, ale zvědavost zvítězila a Kristen se v 8 letech začala zúčastňovat konkurzů na filmové a televizní role. Poprvé se objevila na televizní obrazovce v malé roličce filmu Třináctý rok (The Thirteenth Year, 1999) díky Disney Channel. O dva roky později debutovala v nezávislém dramatu Životní jistoty (The Safety of Objects, 2001), v němž si zahrála dceru svobodné matky Patricie Clarkson.

Kristen se dostala do centra Hollywoodské produkce roku 2002, kdy nahradila Hayden Panettiere v filmu Úkryt. Navzdory přítomnosti hereckých veteránů jako je Jodie Foster, Forest Whitaker a Patrick Bachau si Kristen dokázala vytvořit své vlastní herecké pojetí, které donutilo kritiky sledovat její první herecké krůčky. Po Úkrytu si Kristen zahrála dceru Dennise Quaida a Sharon Stone v dalším napínavém filmu Cold Creek Manor (2003). Avšak se mu nedostalo výraznějšího diváckého ohlasu.

Její další role byla první rolí vedoucí herečky - Chyťte tu holku (Catch That Kid, 2004). Tady si zahrála dívku, která je šampiónkou v horolezectví. Děj filmu se točí okolo supertajné mise - dostat se do dobře zabezpečeného bankovního trezoru a ukrást peníze na zaplacení drahé operace jejího otce. Tady Kristen dostala šanci ukázat mladému publiku svou světlejší stránku.

Dalším filmem z roku 2004 bylo psychologické drama Undertow. Ovšem mnohem více zazářila v televizním dramatu Mluv (Speak, 2004), kde si zahrála dívku Melindu s ošklivým tajemstvím, díky němuž se uzavřela okolnímu světu. Film byl natočen na základě knihy Laurie Halse Anderson. Kristen se s takto složitou postavou vypořádala bravurně. Bohužel film nedostal propustku do kin, a proto jej diváci mohli vidět v editované verzi na Showtime a Lifetime.

Kristen se pak objevila ve filmu Zathura: Vesmírné dobrodružství (2005), kde dostala prostor k ukázce svých komických prvků, jakožto věčně podrážděná starší sestra Joshe Hutchersona a Jonaha Boba. Téhož roku si zahrála v kanadské Nelítostné rase (Fierce People), která vypráví o masérce, která chce pro sebe a svého syna lepší život, což vede k nešťastným následkům. Snímek byl ve státech omezeně distribuován.

Další roli si střihla ve filmu Prokletí domu slunečnic (The Messengers, 2007), jenž byl režírován bratry Pangovými. Navzdory hororové pověsti režisérů se film u publika moc neujal. Po tomto filmovém díle Kristen pracovala na snímku Na území žen (In the Lando f the Woman, 2007) s Meg Ryan a Adamem Brodym, v tomtéž roce ještě na Cutlass, The Cake Eaters a Útěku do divočiny (Into the Wild), kde si dokonce zazpívala (její píseň můžete najít na soundtracku k filmu).

Letošního roku (tedy rok 2008) natočila filmy Yellow Handkerchief, Jumper, What Just Happened? a námi toliko očekávané Stmívání (Twilight). V roce následujícím se dočkáme filmů Adventureland a Welcome to the Rileys. Myslím, že její fanoušci se rozhodně mají na co těšit. Mezi tyto fanoušky patří i má maličkost ^^

Kristen

Filmografie
Filmy
[2009] Welcome to the Rileys
[2008] Twilight jako Isabella Swan
[2008] Adventureland jako Em
[2008] Jumper jako Sophie
[2008] What Just Happened? jako Zoe
[2008] Yellow Handkerchief jako Martine
[2008] Cutlass jako Young Robin
[2007] Into The Wild jako Tracy
[2007] The Cake Eaters jako Georgia
[2007] The Messengers jako Jess
[2005] In The Land Of Women jako Lucy Hardwicke
[2005] Zathura: A Space Adventure jako Lisa
[2005] Fierce People jako Maya
[2004] Undertow jako Lila
[2004] Catch Tha Kid jako Mandy
[2004] Speak jako Melinda Sordino
[2003] Cold Creek Manor jako Kristen Tilson
[2002] Panic Room jako Sarah Altman
[2001] The Safety Of Objects jako Sam Jennings
[1999] The Thirteenth Year jako In which she played a bit role

Ztvárnění sebe sama
[2008] MTV Video Music Awards 2008 / (TV)
[2008] Entertainment Tonight / 3 epizody
[2008] Into The Wild: The Story, The Characters
[2007] Hyspace / epizoda # 6.23
[2007] Exhuming "The Messengers"
[2004] Shooting "Panic Room"
[2004] On-Air with Ryan Seacrest / 1 epizoda
[2002] The Making of "Panic Room"

Reklamy
[2002] Porshe Commercial

Kristen

Ocenění a nominace
Screen Actors Guild Awards
[2008] nominace na herečku - za vedlejší roli ve filmu Útěk do divočiny

Young Artist Awards
[2008] nominace na podpůrnou (?) herečku - za nejlepší výkon ve filmu Útěk do divočiny
[2005] totéž - za nejlepší výkon ve filmu Undertow
[2004] totéž - za nejlepší výkon ve filmu Cold Creek Manor
[2003] nominace na vedoucí herečku - za nejlepší výkon v Úkrytu

Slate Awards
[2008] nominace na nejlepší herečku - za nejlepší výkon ve filmu The Cake Eaters


Rozhovory
to be continued


Kam napsat o autogram
Kristen Stewart
c/o the Gersh Agency
232 North Canon Dr.
Beverly Hills, CA 90210
USA

Kristen


Webovky
Kris-Stewart.org
Kristen Stewart Resource
Kristen World
Ultimate Kristen
Robert and Kristen

Kristen Addicsted
I Heart Kirsten
Kristen Stewart Fan
Stewart France


Profily
IMDB.com
CSFD.cz
Osobnosti.cz


Já jsem s volbou Kristen jako filmové Belly spokojená. Jako Bellu si ji opravdu dokážu představit ^^ Vřele doporučuju kouknout se na film Mluv (Speak, 2004), stojí to určitě za to. A pokud vám Kristen jako Bella nesedí, po tomhle filmu by vám sedět mohla.

Tak... jaký je váš názor na Kristen? Co si o ní myslíte... a tak vůbec?


Zdroj: Kris-stewart.org
Photo credit: Osobnosti.cz



Sdílet Sdílet

Diskuse pro článek Kristen Stewart I:

 1
06.12.2011 [19:37]

DadysCullenHaleSpeak jsem viděla a je absolutně boží! A fakte že hodně lidí říká, že neumí vůbec hrát, tento film absolutně vyvrací. Podle mně je Kris skvělá herečka.

10.07.2011 [9:47]

VampE4BTato herečka je na Bellu jako stvořená... ;-D

 1

Přidat komentář:

Nick:

Text:

[.ei.]smile41[./ei.] [.ei.]smile34[./ei.] [.ei.]smile33[./ei.] [.ei.]smile06[./ei.] [.ei.]smile01[./ei.] [.ei.]smile08[./ei.] [.ei.]smile19[./ei.] [.ei.]smile10[./ei.] [.ei.]smile17[./ei.] [.ei.]smile22[./ei.] [.ei.]smile25[./ei.] [.ei.]smile09[./ei.] [.ei.]smile07[./ei.] [.ei.]smile32[./ei.] [.ei.]smile35[./ei.] [.ei.]smile40[./ei.] [.ei.]smile24[./ei.] [.ei.]smile23[./ei.] [.ei.]smile16[./ei.] [.ei.]smile11[./ei.] [.ei.]smile18[./ei.] [.ei.]smile29[./ei.] [.ei.]smile20[./ei.] [.ei.]smile27[./ei.] [.ei.]smile12[./ei.] [.ei.]smile15[./ei.] [.ei.]smile04[./ei.] [.ei.]smile03[./ei.] [.ei.]smile36[./ei.] [.ei.]smile31[./ei.] [.ei.]smile38[./ei.] [.ei.]smile14[./ei.] [.ei.]smile13[./ei.] [.ei.]smile26[./ei.] [.ei.]smile21[./ei.] [.ei.]smile28[./ei.] [.ei.]smile39[./ei.] [.ei.]smile42[./ei.] [.ei.]smile30[./ei.] [.ei.]smile37[./ei.] [.ei.]smile02[./ei.] [.ei.]smile05[./ei.]


Uživatel:
Heslo:
Registrace


OurStories.cz



...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů

Kdo je tu z členů? Klikni!