Stmívání.eu ~ Twilight Fan Home - FanFiction poezie » Ochuzena

laretheab


OchuzenaBáseň o citech Rose a o dítěti, které nikdy nemůže mít...

 

Prosím, Matko noci, prosím, matko má,

ať uposlechne mne ten, jenž rady mé nevnímá.

Snížila jsem se k prosbě,

ke skřekům laciným!

Cožpak nestačí to tobě?

Prý, že sama si vystačím?

 

A tvé argumenty, že sama nejsem...

Co říkat mám, když s ním jdu lesem?

Copak on někdy pochopí city mé?

To, proč chráním dítě bezbranné?

 

Proč? Proč těžké tak je to,

že jediné, co kdy chci, co jsem kdy chtěla,

nad veškerou láskou zanevřela,

se má náhle rozplynout?

 

Je to pouhý sen?

Copak život ke mně nebyl krutý jen?

Dívám se, Matko noci, na tvou oblohu.

Vyslechneš mne? Či mám začít spílat Bohu...

 

... který neexistuje?

Ne, určitě to tak je.

Kdyby byl, alespoň on,

on jediný, by mne pochopil.

 

Že chci dítě, alespoň na krátký čas,

vždy do náručí jeho matce ho zpět nosit zas,

ale aspoň na blízkost patrnou,

až se jeho prstíky těmi mými propletou...

 

Matko noci, vzhlížím k tvé obloze.

Je ti dobře tam nahoře, je ti blaze?

Bavíš se při pohledu na zpustošenou zem?

Klidně ji celou znič, klidně si ji vem'!

 

Připadám si jako jediný člověk,

jenž byl o něco ochuzen...

 


Děkuji za přečtení a za zanechání alespoň krátkého komentáře s pochvalou či kritikou. SD. :)  



Sdílet Sdílet

Diskuse pro článek Ochuzena:

Přidat komentář:

Nick:

Text:

[.ei.]smile41[./ei.] [.ei.]smile34[./ei.] [.ei.]smile33[./ei.] [.ei.]smile06[./ei.] [.ei.]smile01[./ei.] [.ei.]smile08[./ei.] [.ei.]smile19[./ei.] [.ei.]smile10[./ei.] [.ei.]smile17[./ei.] [.ei.]smile22[./ei.] [.ei.]smile25[./ei.] [.ei.]smile09[./ei.] [.ei.]smile07[./ei.] [.ei.]smile32[./ei.] [.ei.]smile35[./ei.] [.ei.]smile40[./ei.] [.ei.]smile24[./ei.] [.ei.]smile23[./ei.] [.ei.]smile16[./ei.] [.ei.]smile11[./ei.] [.ei.]smile18[./ei.] [.ei.]smile29[./ei.] [.ei.]smile20[./ei.] [.ei.]smile27[./ei.] [.ei.]smile12[./ei.] [.ei.]smile15[./ei.] [.ei.]smile04[./ei.] [.ei.]smile03[./ei.] [.ei.]smile36[./ei.] [.ei.]smile31[./ei.] [.ei.]smile38[./ei.] [.ei.]smile14[./ei.] [.ei.]smile13[./ei.] [.ei.]smile26[./ei.] [.ei.]smile21[./ei.] [.ei.]smile28[./ei.] [.ei.]smile39[./ei.] [.ei.]smile42[./ei.] [.ei.]smile30[./ei.] [.ei.]smile37[./ei.] [.ei.]smile02[./ei.] [.ei.]smile05[./ei.]


Uživatel:
Heslo:
Registrace


OurStories.cz


Psycholožka, terapeutka, lektorka Zuzana Tomášková Prosperio.cz



...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů

Kdo je tu z členů? Klikni!