Stmívání.eu ~ Twilight Fan Home - FanFiction poezie » Láska ako hrob


Láska ako hrobBáseň o tom, ako upírka zomiera pre lásku. Budem veľmi rada, ak mi napíšete komentár so svojím názorom. Upozorňujem, že nad touto básničkou sa musíte zamyslieť, aby ste ju pochopili! Vaša nataliecullen.

PESNIČKA


Láska ako hrob, v ňom zvädnuté ruže,

zuby ostré sťa dva divoké nože.

 

Líca biele, posmrtný výraz tvári,

srdce už nesputnajú cudzie svári.

 

Hadí jed kolujúci v jej žilách,

staroba už nezanechá stopu v ryhách.

 

Mŕtva, bodaj by ňou bola!

To však nie je viac jej rola.

 

Krvavé zrno usadlo do zeme,

oči mlčia, ostali nemenné.

 

Už mesiac vychádza, svieti na jej hrob,

už preberá sa kráska z mdlôb.

 

Vo svite svoje zmysli tíši.

Od ľudí sa pocitmi líši.

 

Kvetmi snaží sa ubiť dravca,

snaha ani nie mravca.

 

A predsa jej ktosi pomáha,

vari Boh Abraháma?

Nie, len diabol diablovi pomôže.

Tu už anjel nič nezmôže.

 

Smrť nedostane ju už viac do tej hrobky,

svetmi sa uberať nekonečné roky,

to je jej údel, život, čo smela si sama zvoliť,

raz sa predsa za svoje hriechy bude modliť.

 

Kým však príde čas, čo nikdy neskončí,

hranicu smrti ona sama prekročí.

 

Nie je živou ani mŕtvou, duchom, ani bytosťou nežnosti,

smrtonosná nádhera odsúdená navždy žiť v trpkej večnosti...

 



Sdílet Sdílet

Diskuse pro článek Láska ako hrob:

Přidat komentář:

Nick:

Text:

[.ei.]smile41[./ei.] [.ei.]smile34[./ei.] [.ei.]smile33[./ei.] [.ei.]smile06[./ei.] [.ei.]smile01[./ei.] [.ei.]smile08[./ei.] [.ei.]smile19[./ei.] [.ei.]smile10[./ei.] [.ei.]smile17[./ei.] [.ei.]smile22[./ei.] [.ei.]smile25[./ei.] [.ei.]smile09[./ei.] [.ei.]smile07[./ei.] [.ei.]smile32[./ei.] [.ei.]smile35[./ei.] [.ei.]smile40[./ei.] [.ei.]smile24[./ei.] [.ei.]smile23[./ei.] [.ei.]smile16[./ei.] [.ei.]smile11[./ei.] [.ei.]smile18[./ei.] [.ei.]smile29[./ei.] [.ei.]smile20[./ei.] [.ei.]smile27[./ei.] [.ei.]smile12[./ei.] [.ei.]smile15[./ei.] [.ei.]smile04[./ei.] [.ei.]smile03[./ei.] [.ei.]smile36[./ei.] [.ei.]smile31[./ei.] [.ei.]smile38[./ei.] [.ei.]smile14[./ei.] [.ei.]smile13[./ei.] [.ei.]smile26[./ei.] [.ei.]smile21[./ei.] [.ei.]smile28[./ei.] [.ei.]smile39[./ei.] [.ei.]smile42[./ei.] [.ei.]smile30[./ei.] [.ei.]smile37[./ei.] [.ei.]smile02[./ei.] [.ei.]smile05[./ei.]


Uživatel:
Heslo:
Registrace


OurStories.cz


Psycholožka, terapeutka, lektorka Zuzana Tomášková Prosperio.cz



...další zajímavé stránky Toto může být i váš web.
Máte zájem? Jste Přispěvateli a chcete se stát Ověřenými přispěvateli? Jste Ověřenými přispěvateli a chcete se stát
Profi přispěvateli?
Přidejte se k Pomoci začínajícím autorům.
Hledají se pomocníčci I vy se můžete stát administrátory.
Nábor administrátorů

Kdo je tu z členů? Klikni!